Wat is een HACCP vloer?
HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een vereiste in de voedingsindustrie. HACCP is een voedselveiligheidssysteem. Elk bedrijf dat werkt met voedingsmiddelen heeft te maken met strenge regels omtrent hygiëne en veiligheid.
Door de normen te hanteren die worden voorgeschreven in HACCP voorkomt een bedrijf die met voedsel omgaat dat de veiligheid van het voedsel in gevaar komt.
Denk hierbij onder meer aan bedrijfskeukens, restaurants (en diverse horeca), bakkerijen, slagerijen, productiehallen, vleesverwerkingsbedrijven, groente en fruit verwerkingsbedrijven, voedsel in- en export bedrijven. Kortom alle bedrijven die zich bezighouden met het bereiden, verwerken, verpakken of distributie van voedsel.
Kort samengevat moet een HACCP vloer dus in goede staat zijn en moet deze makkelijk reinigbaar- en desinfecteerbaar zijn. Ook moet de vloer naadloos zijn en moet deze ondoordringbaar zijn voor olien en vetten en mag vuil zich niet kunnen hechten aan de vloer, zodat er geen schimmel ontstaat.
Voordelen
- Vloeistofdicht
- Hygiënisch
- Naadloos
- Slijtvast
- Gemakkelijk te onderhouden
- Gemakkelijk te reinigen
- Antislip uitvoering is mogelijk