Wat is een Renovatie vloer?
Een aantal gietvloeren worden behoorlijk hard waardoor ze aanvoelen als steen. Daardoor zijn ze nagenoeg onverslijtbaar, maar ze zijn wel gevoeliger voor krassen in het materiaal.
Wanneer u geen vilt onder de stoelen of meubels hebt, en wanneer er geregeld iets over de vloer heen gesleept wordt, is de kans groot dat u de vloer niet meer schoon krijgt. Dat komt doordat er vuil in de krassen in de vloer is gaan zitten.
Deze beschadigingen kunnen weggewerkt worden met een nieuwe toplaag.
Een vervangende toplaag
Voordat de vervangende toplaag wordt aangebracht wordt eerst de aangetaste vloer gereinigd met een apparaat wat diep tot in de groeven dringt. Vervolgens wordt er een nieuwe toplaag aangebracht. Deze toplaag zal altijd bestaan uit meerdere lagen. Denk aan een beschermende laag epoxy, of bijvoorbeeld een nieuwe matte afwerk laklaag.
Een beschadiging in de gietvloer
Gaat het om een oppervlakkig probleem met een aantal kleine krasjes op de gietvloer, dan zal de toplaag redelijk eenvoudig aan te brengen zijn. Gaat het om een grote beschadiging, dan zal de hele plek moeten worden vervangen.
Een ander euvel bij een gietvloer kan zijn dat er een grote beschadiging is opgetreden aan je gietvloer. Wanneer er iets zwaars verkeerd op is gevallen kan er zomaar een flinke put in je gietvloer ontstaan. Om deze beschadiging te repareren moet een defect stuk uit de vloer verwijderd worden. Vervolgens wordt het defecte stuk opnieuw geplaatst in de gietvloer. Na deze klus wordt de vloer helemaal opnieuw voorzien van een coating zodat het beschadigde stuk niet meer opvalt.
Lees hierover ook meer bij tips en onderhoud op onze website.
Voordelen
- Wegwerken van beschadigingen
- Wegwerken van verkleuringen
- Vloer wordt als nieuw
- Bij kleine beschadigingen
- Bij grote beschadigingen
- Ook voor regulier onderhoud